Jak v aplikaci Mail zablokovat odesílatele, aby vám nemohli posílat e-maily

Počet e-mailů, které dostáváme, je někdy natolik neuvěřitelný, že je těžké je všechny spravovat. A když do toho přihodíte spam, je to ještě horší. Jednorázovým řešením je nevyžádané e-maily smazat, ale to jim nezabrání v tom, aby vám posílali nové.

Pokud chcete v aplikaci Mail zablokovat odesílatele, mějte na paměti, že se tato akce synchronizuje mezi vašimi zařízeními a také automaticky přesune zprávy tohoto odesílatele do koše.

  • Otevřete aplikaci Mail a vyberte e-mail od osoby, kterou chcete zablokovat.
  • Klepněte na záhlaví e-mailu a potom klepnutím vyberte odesílatele.
  • Zvolte Zablokovat tento kontakt.
  • Potvrďte akci ještě jedním klepnutím na Zablokovat tento kontakt.

Nyní už nebudete mít žádné starosti s vymazáváním e-mailů od tohoto odesílatele. A pokud změníte názor, stačí postupovat podle stejných kroků a vybrat možnost Odblokovat tento kontakt.

Pokud nechcete jít tak daleko a úplné zablokování se vám zdá jako příliš drsné řešení, můžete různá vlákna zpráv umlčet.

Nikdo nechce řešit nepříjemné e-maily, ale je to součást života, zejména pokud vaše práce nebo škola závisí na online korespondenci. Pokud jste však součástí e-mailového vlákna, na kterém se již nechcete aktivně účastnit, můžete v systému iOS 13 konverzaci ignorovat. E-maily si budete moci stále přečíst, ale nebudete již dostávat oznámení, kdykoli se ve vlákně objeví nová zpráva. To je skvělé řešení pro skupinové e-maily, které se snadno vymknou kontrole.

E-maily můžete ignorovat nebo je umlčet několika způsoby. Nejjednodušší je pevně přitlačte na e-mail v doručené poště, čímž se zobrazí okno náhledu e-mailu a pod ním nabídka rychlých akcí. Pomalu přejeďte prstem nahoru a zobrazí se úplný seznam, klepnutím na “Umlčet” ztlumíte vlákno e-mailu. V našem průvodci najdete další způsoby, jak vlákna e-mailu umlčet.

Také nabídka odpovědí a panel sdílení byly kompletně přepracovány.

Když přejděte do e-mailu, uvidíte, že panel nástrojů dole obsahuje pouze dvě ikony: Odpovědět a Smazat/Archivovat. Pokud vám chybí další symboly pro Označit, Přesunout zprávu a Vytvořit, nebojte se – nezmizely, jen se přestěhovaly. Alespoň většina z nich.

Pro přístup k těmto a dalším možnostem klepněte na tlačítko Odpovědět a tak vyvoláte novou rozšířenou nabídku Odpovědět. Jakmile se zobrazí seznam, přejeďte prstem nahoru a zobrazte všechny možnosti. Je zde možnost Odpověď, Odpovědět všem, Přeposlat, Archivovat, Přidat značku, Označit jako nepřečtené, Přesunout zprávu, Do nevyžádaných, Umlčet, Oznámit mi, Tisknout a další.