Jak používat efekty iMessage na fotky ve Zprávách

Když jde o filtry, efekty a úpravy fotografií, možná vás jako první napadne Instagram. V kreativní sekci aplikace Zprávy je však také mnoho zábavných možností, jak upravit fotky před odesláním.

Když otevřete Zprávy a klepnete na tlačítko fotoaparátu, uvidíte vlevo dole hvězdičku. Klepněte na ni a podívejte se na všechny skvělé možnosti, co se vám nabízí pro fotografie, které chcete sdílet.

Jak používat efekty iMessage, jako jsou filtry, text a tvary

První tři možnosti na panelu nástrojů jsou filtry, text a tvary. Když klepnete na jednu z nich, objeví se malé okno, které můžete vytáhnout směrem nahoru, abyste ve větším okně zobrazili všechny položky najednou.

Filtry zahrnují elegantní efekty jako komiks, akvarel anebo noir. Vyberte ten, který se vám líbí, klepnutím na X zavřete okno a poté klepnutím na tlačítko vyfotografujte snímek.

Možnost Text přidává ke snímku slova v podobě slovních bublin ve tvaru srdce, čtverce nebo kruhu nebo text bez orámování. Vyberte si styl, napište text, přesuňte jej na žádané místo na fotce, zavřete okno a poté stisknutím tlačítka pořiďte fotografii.

Tvary fungují stejným způsobem: vyberte, přesuňte, zavřete okno a pořiďte snímek.

Jak používat nálepky iMessage

Určitě jste si také všimli, že na panelu nástrojů jsou vedle tvarů také balíčky nálepek. Pokud máte nainstalované aplikace nebo hry, které obsahují nálepky, zobrazí se zde. Hry jako Word Chums a Angry Birds Match spolu s aplikacemi jako Trello a GarageBand mají skvělé balíčky.

Chcete-li na svou fotografii přidat nálepku, stačí si vybrat balíček, klepnutím otevřít hru nebo aplikaci s nálepkami a posunutím nahoru zobrazit všechny, pokud jich je více.

Klepnutím na jednu z nálepek ji nalepíte na svou fotografii. Pak ji přesuňte tam, kam chcete, zavřete okno nálepek a stiskněte tlačítko pro pořízení fotografie.

Další možnosti

Pokud jste použili filtr nebo přidali text, tvar nebo nálepku a pak vyfotili snímek, můžete klepnutím na tlačítko focení zobrazit ještě další možnosti.

Ve spodní části najdete možnosti Upravit a Anotace. Můžete tedy využít další nástroje pro úpravy, jako je oříznutí, otočení nebo jas. Pomocí nástrojů můžete také anotovat svůj obrázek šipkou, tužkou nebo podpisem.

Když je snímek připravený k odeslání, můžete to udělat dvěma způsoby. Klepněte na Hotovo v pravém horním rohu obrazovky a tím se vaše fotografie objeví v textové zprávě, kde můžete přidat další fotku nebo napsat zprávu.

Anebo klepněte rovnou na modrou šipku vpravo dole. Toto tlačítko odešle vaši fotografii okamžitě jako textovou zprávu bez možnosti přidat další fotky nebo text.