Jak používat AirPlay nebo zrcadlit obrazovku svých zařízení na Apple TV

Obrazovku svého Macu můžete snadno odeslat do Apple TV a buď ji nechat zrcadlit, nebo použít jako druhý displej. A když chcete na Apple TV pustit něco ze svého iPhonu nebo iPadu, je to stejně jednoduché.

Pokud máte na iPhonu video, které chcete ukázat všem v místnosti, můžete ke streamování použít AirPlay. A pokud chcete zvětšit fotku, kterou máte na iPhonu nebo iPadu, a pracovat s ní dál, použijte zrcadlení obrazovky.

Zde je návod, jak zobrazit a zrcadlit své zařízení na Apple TV.

Jak streamovat obsah z iPhonu nebo iPadu do Apple TV přes AirPlay

Odeslání fotografií nebo videa z iOS zařízení do Apple TV je skvělý způsob, jak je ukázat všem, se kterými právě jste. S aplikací Fotky je AirPlay streamování do Apple TV jednoduché. Pokud ale místo ní používáte fotoaplikaci třetí strany, může být postup komplikovanější.

  • Otevřete fotku nebo video, které chcete přehrát, a klepněte na ikonu Sdílet vlevo dole.
  • Vyberte AirPlay a potom klepněte na Apple TV.
  • Vaše fotografie nebo videa se objeví přímo na obrazovce Apple TV. Pokud přehráváte video, váš iPhone nebo iPad zobrazí, že se video přehrává v televizi.
  • Po dokončení používání AirPlay klepněte na ikonu AirPlay v pravém horním rohu obrazovky a v seznamu klepněte na svůj iPhone nebo iPad.

Jak zrcadlit iPhone nebo iPad na Apple TV

Pokud chcete na Apple TV vidět celou obrazovku svého iPhonu nebo iPadu, použijete zrcadlení obrazovky. Jakmile je obrazovka na vašem chytrém televizoru, můžete pokračovat v interakci se zařízením iOS jako obvykle. To, co máte na menší obrazovce, se jednoduše zobrazí na větší.

  • Přejetím otevřete Ovládací centrum a vyberte Zrcadlení obrazovky.
  • Vyberte Apple TV.
  • Pokračujte normálně v úkonech na svém iPhonu nebo iPadu a interakce se zobrazí na Apple TV.
  • Pokud chcete zrcadlení ukončit, otevřete Ovládací centrum. Uvidíte, že ikona zrcadlení nyní zobrazuje Apple TV. Klepněte na ni a vyberte Ukončit zrcadlení.

Jak zrcadlit displej Macu na Apple TV

Řekněme, že pracujete na prezentaci v Keynote nebo si prohlížíte fotografie ze své poslední dovolené. Tento obsah můžete pro větší pohodlí a lepší obraz zobrazit na velké obrazovce Apple TV.

  • Zapněte Apple TV a ujistěte se, že je připojená ke stejné Wi-Fi síti jako váš Mac.
  • Na panelu nabídek klikněte na tlačítko AirPlay. Pokud toto tlačítko nevidíte, jděte na ikonu Apple > Předvolby systému > Monitory a zapněte volbu Zobrazit volby zrcadlení v řádku nabídek (jsou‑li k dispozici).
  • V rozbalovací nabídce AirPlay klikněte na Apple TV.

Poté byste měli vidět, jak se vaše obrazovka objeví na chytrém televizoru. Kromě displeje svého Macu tak můžete používat větší obrazovku.

Tlačítko AirPlay by nyní mělo být zvýrazněno. Pokud na něj kliknete znovu, uvidíte, že je zaškrtnuto Zrcadlení Apple TV. Můžete vybrat Zrcadlení – Vestavěný Retina monitor, aby zrcadlení odpovídalo velikosti vašeho počítače, nebo jej nechat tak, jak je, aby odpovídalo velikosti vaší Apple TV.

Jak používat Apple TV jako sekundární displej

Pokud potřebujete druhý displej, můžete Apple TV používat stejně jako jakýkoli jiný monitor. Pak můžete jednoduše přetahovat aplikace na displej televizoru a používat současně obrazovku Macu i Apple TV.

Pro připojení a streamování přes AirPlay do Apple TV postupujte podle kroků výše. Poté na panelu nabídek klikněte na tlačítko AirPlay a z rozbalovací nabídky vyberte Použít jako samostatný monitor.

A je to, nyní můžete přetahovat nebo otevírat aplikace na displeji Apple TV.