Jak efektivněji používat režim Nerušit

    Určitě tu situaci znáte. Potřebujete se na práci skutečně soustředit a nechcete, aby vás iPhone rušil svými upozorněními. Co uděláte? Ano, zapnete funkci Nerušit. Nicméně to neznamená, že se musíte vzdát všech volání a upozornění.

    Funkce Nerušit je dokonalým řešením, jak vypnout všechny příchozí hovory a oznámení, pokud si je nepřejete. Navíc s příchodem iOS 12 jsou k dispozici další možnosti nastavení, díky nimž si můžete přizpůsobit své tiché období ještě lépe.

    Jediným problémem je, že telefon zůstává v klidovém stavu, jen když je zamčený. Přestože nepřetržitě přijímáte oznámení, vaše zařízení nebliká a nic nezobrazuje. Teprve po odemčení se o nich dozvíte.

    Pokud však přístroj používáte, uvidíte příchozí hovory a upozornění se zobrazí, nemluvě ani o vibracích a zvucích. Může to být docela nepříjemné, například pokud chcete při cestování napsat delší e-mail. V té situaci byste chcete určitě věnovat pozornost tomu, co píšete, a ne komentářům pod vaším nejnovějším příspěvkem na Instagramu.

    Naštěstí nyní máte možnost z propojeného světa aspoň částečně utéci. Stačí se rozhodnout, že nechcete být rušeni, a pak si přizpůsobit nastavení Nerušit.

    Chcete-li ze svého života vykázat všechna upozornění, postupujte takto:

    • Jděte do Nastavení
    • Přejděte na ikonu měsíce a zvolte nabídku Nerušit
    • V sekci Vypnout zvuk vyberte možnost Vždy

    Při nastavení této možnosti se oznámení nezobrazí ani v případě, že telefon používáte.

    Pokud si chcete být naprosto jisti, můžete si vybrat z několika dalších možností z části Telefon v nabídce Nerušit:

    Povolená volání

    • Všichni – tímto způsobem ztlumíte všechna ostatní upozornění a budete přijímat hovory od kohokoliv
    • Nikdo – to je úplné odříznutí, váš telefon nezobrazí žádné příchozí hovory, zobrazí se pouze malý odznáček v apce Telefon
    • Oblíbené kontakty – telefon filtruje příchozí hovory z oblíbených položek v seznamu kontaktů

    Dále můžete v kontaktech vytvořit různé skupiny, které můžete vybrat v sekci Nerušit v sekci Skupiny. (Zajímavé je, že je nemusíte ani přidávat do Oblíbených.)

    Zapnutá volba Opakované volání znamená následující: když vám kdokoliv zavolá do 3 minut od prvního hovoru, obdržíte oznámení.

    Ultimátní vychytávka: jako spoušteč funkce Nerušit můžete použít svou polohu. Chcete-li tuto funkci použít, potáhněte prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky nebo potáhněte prstem nahoru (v závislosti na zařízení, které používáte) k zobrazení Ovládacího centra. Pevně klepněte pomocí 3D Touch/Haptic Touch na ikonu Nerušit a poté vyberte možnost “Než odejdu”. Takto, díky sledování vaší polohy, se funkce automaticky vypne, například když opustíte kancelář.