iMessage – Vše, co potřebujete vědět o nativní službe posílání zpráv Applu

Apple v roce 2011 představil nativní službu rychlého zasílání zpráv spolu s aplikací Messages, která nahradila iChat z OS 5 a OS X Mountain Lion. Služba umožňuje uživatelům posílat zprávy ostatním uživatelům zařízení Applu zdarma, jen s využitím mobilních dat.

Jak používat Zprávy na iPhonu, iPadu a iPodu touch

Pomocí Zpráv můžete posílat texty, obrázky, videa a hlasové zprávy. Můžete také přidat animované efekty a přizpůsobit odesílané texty v aplikaci iMessages. A to vše v jedné aplikaci, Zprávy.

Jak odeslat zprávu:

  • Otevřete Zprávy.
  • Klepnutím na tlačítko Vytvořit vytvoříte novou zprávu. Nebo přejděte na existující konverzaci.
  • Klepněte na textové pole a zadejte zprávu.
  • Klepnutím na tlačítko Odeslat zprávu odešlete.

Jak odpovědět na zprávu z uzamčené obrazovky:

  • Na obrazovce uzamknutí pevně stiskněte oznámení, na které chcete odpovědět.
  • Napište zprávu.
  • Klepnutím na tlačítko Odeslat zprávu odešlete.

Pokud máte iPhone X nebo novější, nebo iPad Pro 11''nebo iPad Pro 12,9'' a nemůžete odpovědět na zprávu z uzamčené obrazovky, přejděte na Nastavení>Face ID a heslo a zapněte Odpovědět Zprávou. Pokud máte iPhone 8 nebo starší, nebo iPad, přejděte na Nastavení> Touch ID a heslo> Povolit přístup při zamknutí a zapněte Odpovědět zprávou.

Jak odstranit zprávu nebo konverzaci

Když odstraníte zprávu nebo konverzaci, nebudete ji moci obnovit. Proto před vymazáním ze zpráv uložte důležité informace.

Jak odstranit zprávu:

  • V konverzaci se dotkněte a podržte bublinu zprávy, kterou chcete odstranit, a potom klepněte na položku Další.
  • Klepněte na ikonku koše a potom klepněte na položku Smazat zprávu. Chcete-li odstranit všechny zprávy v podprocesu, klepněte v levém horním rohu na položku Smazat vše. Poté klepněte na Odstranit konverzaci.

Chcete-li odstranit jednu konverzaci, přejeďte po konverzaci, kterou chcete odstranit, prstem doleva, klepněte na položku Smazat a potvrďte klepnutím na položku Smazat. Chcete-li odstranit více než jednu konverzaci, otevřete Zprávy a klepněte na Upravit v levém horním rohu. Poté klepněte na kruh vedle konverzací a klepněte na položku Smazat v pravém dolním rohu.

Chcete-li uchovávat zprávy po určitou dobu, přejděte na Nastavení> Zprávy> Ponechat zprávy. Poté vyberte, jak dlouho chcete zprávy uchovávat.




Uložte své zprávy do úložiště iCloud

Díky úložišti iCloud jsou vaše zprávy aktuální a přístupné ze všech vašich zařízeních – i když nastavujete nové zařízení.

Zprávy, které jsou uloženy v úložišti iCloud, jsou automaticky aktualizovány, takže se v každém zařízení zobrazí stejné konverzace. Pokud odstraňujete zprávu, obrázek, nebo celou konverzaci, budou odstraněny ze všech vašich zařízení. A protože iCloud uchovává všechna vaše data, můžete ušetřit místo na svém úložišti.