2 aplikace, se kterými ušetříš při nákupech potravin

Podívej se s námi na dvě české appky, díky kterým bude nakupování potravin o něco snadnější.

Doba je, jaká je, a rozhodně stojí za zvážení, tam nebo jinde trochu ušetřit. Proto jsme se přes iPhone podívali na App Store a našli tam dva opravdu velmi užitečné kousky, se kterými bude cesta do obchodu s potravinami o trošku větší radost.

Kupi

Jako první je už trochu dobře známá a pod Seznam.cz spadající aplikace Kupi.cz. Původní nápad webového rozhraní přenesený do mobilní aplikace, kterou máš vždy po ruce, ti nabízí aktuální přehled všech slevových akcí a letáků, které jsou zrovna k dispozici. Nutno dodat, že webové rozhraní se bez záplavy křiklavých reklam v okolí neobejde. Mobilní appka je na tom o poznání lépe a od shora dolů je roztříděna na následující kategorie.

Letáky

Kategorie letáky uživateli nabízí přehled aktuálních prodejních katalogů všech možných a i méně známých obchodních řetězců, jako je Kaufland, Billa, Penny, Lidl, ale třeba i Norma nebo v menších městech dostupné potraviny Coop.



Každý z těchto letáků je možné po rozkliknutí stáhnout přímo do aplikace k offline používání (akorát pozor na větší objem, klidně i 100 Mb), a co je opravdu jedinečné, interaktivní a považujeme za dobrý nápad, je to, že po kliknutí na daný produkt v letáku se samostatně zobrazí jako položka, kterou můžeš vyhodnotit i na základě jejího vývoje ceny. Zároveň máš snadný přehled o ceně průměrné a také minimální.



Všechny položky je možné přidávat do sekce oblíbené, abys je měl vždy na první dobrou po ruce. Také je možné si jednotlivé položky přidávat do nákupního seznamu.

TOP akce, Magazín, Recepty

V dalších kategoriích pak najdeš položky, které Kupi vytřídilo jako nejvíce výhodné, tedy do top akcí, které si myslí, že stojí za zmínku. Následuje kategorie Magazín, která je souhrnem článků nebo jakýmsi blogem, který si Kupi publikuje sám a najdeš tam zajímavé rady a tipy ohledně potravin. Poslední, ale neméně zajímavá kategorie jsou Recepty. Jedná se o poměrně dost zajímavé čtení, kde se mimo jiné dozvíš, jakým nejlepším způsobem zpracovat, zavařit nebo naložit do soli houby, které jsou zrovna v sezóně. Zajímavé a líbí se nám to.




Přehledná appka

Co se uživatelského rozhraní týče, celá aplikace je skvěle rozvržena, v horní liště najdeš ikonu pomocí které můžeš skenovat kódy a hned vedle se nachází ikona vyhledávání. Ve spodní části pak najdeš seznam všech obchodů, kterými aplikace disponuje (více jak 20), a kde si můžeš snadno prohlížet letáky, ale i magazíny, které řetězce produkují. Pod další ikonou najdeš Akce, které jsou řazeny do kategorií, takže můžeš snadno hledat produkty, které tě zrovna zajímají podle roztřídění. Následuje ikona Karty, kam si můžeš přidávat věrnostní karty obchodních řetězců, jen je třeba být registrovaný a přihlášený.

Suma sumárum jedná se o kvalitní aplikaci pro každodenní použití, která se snadno používá a je dobře nadesignovaná.



Promotheus

Další českou a velice zajímavou variantou je aplikace s vtipným názvem a velmi pěkným designem Promotheus. Její uspořádání je oproti Kupi poměrně přehlednější a tím, že vlastně nabízí míň možností, mnohem více přispívá na přehlednosti a jednoduchosti při používání.

Aplikace se celkově orientuje jen na 3 sekce Všechny obchody, Oblíbené obchody a Produkty. Přičemž je možné jí naplno používat bez nutnosti registrace (což mnoho lidí může odradit a nedivíme se), stačí si jen vybrat zemi (je dostupná i pro další evropské země, což je super když jsi v zahraniční na dovolené), jazyk a můžeš začít.



Na začátku je nejlepší si hvězdičkami zaklikat své oblíbené obchody, aby se ti ukázaly vždy na předním místě a následně přejdeš do letáků zvoleného obchodu. That's it. To je vlastně všechno, co potřebuješ, a tím si nás aplikace získala. Svoji jednoduchostí a přehledností. Dvakrát klikneš a jsi tam, kde potřebuješ. Výhodou je, že si můžeš ke konkrétnímu obchodu přidat adresu svého vlastního (s čímž ti pomůže intuitivní vyhledávání) a že si můžeš umístění obchodů nastavit vícero. Pak víš, že když už listuješ ve vybraném letáku, tak listuješ v tom konkrétním, kam chodíš nakupovat.



Letáky jsou vždy aktuální a stejně jako v obchodech se můžeš podle abecedního seznamu přehrabovat i v samostatných produktech, které tě následně nasměrují na výchozí leták obchodu, který má produkt zrovna v akci. Super skvělý.



Obě dvě aplikace nabízejí další a další detaily, takže je určitě doporučujeme ke stažení do iPhonu nebo iPadu a k proklikání. Obě dvě nám dělají radost a je už na tobě, jaká ti padne do oka.


Podívat se na nabídku iPhone