11 nejhezčích Apple stores

Apple stores jsou po estetické stránce jednoduše dokonalé. Pojďme se podívat na vydařené Apple store budovy. Nevěděli jsme, který vybrat nejdřív. Celkem jich je ve světě kolem 400, ale my jich vybíráme 11 nej.

1. Paříž - Opera store

2. Čína - Shanghai store

4. Paříž - Carrousel du Louvre

5. Londýn - Apple's Regent Street store

6. New York City - Upper West Side

7. Boston - Boylston street store

8. Sydney - George Street

9. Hong Kong - The Apple store - IFC Mall

10. Japonsko Tokyo - Apple Ginza

11. Spojené arabské emiráty - Apple store UAE


1. Paříž - Opera store

Překrásný Apple Store, který najdeš poblíž proslulé Národní pařížské opery. Tento skvělý kontrast tě naprosto uchvátí a budeš jednoduše bez dechu. Ve světě rozhodně nenajdeš nic podobného. Atmosféra historické budovy v kombinaci s čistým designem Apple. Je jasné, že k tomu není potřeba dodávat víc.

2. Čína - Shanghai store

Vezme ti dech tvarem, zpracováním a vlastně vším. Otevřen byl v roce 2010. Toto fenomenální dílo (stejně jako další obchody) má dokonalou atmosféru. Jednoduchost skleněného materiálu jednotlivých desek rozbíjí jen spojovací klouby z kovu. Narozdíl od další budovy Applu je o trochu složitější tím, že je oválná.

3. New York City - Fifth Avenue

V dnešní době je tato budova ve tvaru “kostky” nejvíce fotografovanou budovou Manhattanu. Poprvé byla otevřena v roce 2006 a shodou okolností proběhl „reopening“ nově renovované prodejny v září 2019. Nachází se na Páté Avenue, na rušné hlavní ulici v centru Manhattanu. K NYC patří tato ikonická budova zrovna jako Socha Svobody nebo Central Park.

4. Paříž - Carrousel du Louvre

V roce 2009 se i Francouzi dočkali otevření svého Apple storu. V roce 2018 se obchod přesunul nedaleko slavného muzea do obchodního centra Carrousel du Louvre, kterou na své cestě navštívil i Tim Cook. Tato prodejna také patřila mezi hrstku vybraných prodejen, kde se objevila limitovaná edice zlatých Apple Watch v roce 2015 z 18karátového zlata.

5. Londýn - Apple's Regent Street store

Otevřena byla v roce 2004, od té doby ji navštívilo více než 60 milionů lidí. V roce 2016 prošla obrovskou rekonstrukcí, díky které vypadá podobně jako prodejna na Union Square v San Francisku. Celá prodejna je velmi vzdušná a světlá díky obrovským otevřeným prostorám. Interiéru dominuje především kámen (a to mramor) a ručně řezané benátské skleněné dlaždice. Uvnitř najdeš mnoho vnitřní zeleně, sekvojové stoly a spousty produktů k nákupu. Nebudeš vědět, kam se podívat dřív.

6. New York City - Upper West Side

Tuto budovu najdeš na rohu 67. ulice na Brodwayi, kde tvoří roh celé ulice. Tento velký prostor s překrásným výhledem na oblohu a do ulic města tě jednoduše dostane. Nabízí kontrast elegance a pečlivě vybíraných detailů s klenutou skleněnou střechou, od které se odráží světlo. Díky dennímu světlu vypadá store mnohem prostornější. Otevřený prostor, kterým vidíš měnící se denní oblohu, dodává celé budově poslední dokonalou tečku, díky které si můžeš vychutnat architekturu naplno.

7. Boston - Boylston street store

Jde o největší obchod ve Spojených státech, který se jako první pyšní jedinečnou střešní zahradou, která sice není veřejnosti přístupná, ale to fanouškům jistě nevadí. Najdeš zde dvě patra vyhrazená pro Mac a iPhony a další patro věnované službám, jako je školení. Obchod najdeš mezi ulicemi Fairfield a Gloucester přímo naproti obchodnímu centru Prudential.

8. Sydney - George Street

Tento obchod je jeden z nejstarších australských obchodů, leží v centru australské metropole poblíž světoznámého operního domu. Tento obchod byl vytvořen podle konceptu Apple Bohlin Cywynkeho Jacksona. Velkoplošná fasáda obchodu a dokonalé celoskleněné schody, které vedou téměř do nebe, jsou sofistikovaně rozloženy mezi jednotlivými patry tak, aby na zákazníky udělal dojem výhled.

9. Hong Kong - The Apple store IFC Mall

Obchod otevřený v roce 2011 je magnetem na zákazníky, kteří chtějí luxusní zboží. Prosklený obchod vede přímo nad ulicí a je propojen skleněnými schody. Zkratku IFC získal podle lokace, kde se nachází the International Finance Centre. Dej si pozor až budeš Apple store hledat, v okolí se nachází mnoho obchodů, které prodávají produkty „Apple“.

10. Japonsko, Tokyo - Apple Ginza

Obchodní komplex má celkem 5 pater obchodů. Jde o nejstarší japonský Apple store, který zde byl otevřen v roce 2003. Poskytuje mnoho prostoru, dřevěný interiér a japonský minimalistický styl. Podlehneš kouzlu klidu a harmonie. A o výhledu ani nemluvíme.

11. Spojené arabské emiráty - Apple store UAE

Často je označován jako největší Apple store na světě. Byl otevřen v roce 2015. I tento Store oplývá elegantním a moderním vzhledem. V Emirátech najdeš ještě druhou pobočku Apple a to v Dubaji (Dubai mall), která je neméně známá.

Tak co, který je ten tvůj nej?