Používáte sdílený iPad? Podívejte se na tato nastavení

Pro mnoho domácností je nákup iPadu něco, jako když se kupuje počítač. Zejména s Pro variantou, ale i klasické základní verze tabletu poslouží jako perfektní zařízení pro konzumaci obsahu. Pojďme se podívat na to, jak nejlépe doma iPad sdílet.

Sdílení není vždycky to nejlepší, jindy zase jeden iPad do rodiny úplně stačí. Záleží hodně na návycích uživatelů. Když už se u vás doma používá jeden tablet více lidmi, je dobré upravit několik nastavení.

iPad lze využívat mnoha způsoby: sledování videa, prohlížení internetu, hraní her nebo třeba kreslení. Když však dojde na sociální média či psaní zpráv, každému by se hodilo trochu soukromí, ideálně vlastní stroj. Proto je dobré vypnout iMessage úplně, a to v Nastavení > Zprávy.

Od iOS 10 je navíc možné na iPadu přijímat i hovory. Jestliže chcete na sdíleném zařízení nadále přijímat iMessage, ale ne přijímat hovory, tak stačí jen odstranit zaškrtnutí u telefonního čísla připojeného k Apple ID v menu Odesílání a příjem. Z tohoto ID nebude možné začít novou zprávu, ale je možné využít mailové adresy.

Jestliže chcete iPad sdílet nejen s dospělými, ale i dětmi, je zde varianta pro filtrování obsahu v Nastavení > Obecné > Omezení. Zde jsou možnosti, jako které aplikace mohou děti používat, případně upravit přístup k placenému obsahu. Pro vstup do „omezených“ prostor pak musí uživatel vložit vytvořené heslo.