Bezdrátová nabíječka MagSafe – jak funguje a proč je dobré pořídit si verzi 3v1

Chceš mít plnou baterii bez neustálého připojování a odpojování kabelů? Pak vyzkoušej bezdrátovou nabíječku MagSafe! V článku se dozvíš jak funguje, jak ji používat a podle čeho vybrat tu nejlepší.

Jak bezdrátová nabíječka funguje

Bezdrátová nabíječka MagSafe se pomocí magnetů připojí k iPhonu a zahájí nabíjení. Na spodní straně nabíječky se nachází magnetické kruhy, které se přichytí ke stejným kruhům na telefonu a tím vytvoří pevné spojení mezi nabíječkou a zařízením.

Jedním z klíčových prvků, který umožňuje nabíjení pomocí bezdrátové nabíječky Apple MagSafe, je kruhový magnet umístěný uvnitř telefonu. Funguje jako senzor, který dokáže rozpoznat, kdy je nabíječka MagSafe připojena k telefonu. Jakmile se magnetické kruhy nabíječky spojí s kruhy na telefonu, senzor v telefonu spustí proces nabíjení.

Bezdrátová nabíječka MagSafe také dokáže rozpoznat, jaký výkon je třeba přenést do telefonu, aby se baterie dobila co nejrychleji a zároveň bezpečně. Nabíječka má v sobě vložený mikroprocesor, který sleduje výkon, rychlost, napětí baterie a přizpůsobí se aktuálním potřebám.

Výhody a nevýhody bezdrátových nabíječek

Bezdrátové nabíječky jsou stále populárnější, ale jako každá technologie mají své výhody a nevýhody.

Výhody bezdrátových nabíječek

Pohodlnost - bezdrátové nabíječky umožňují jednoduché a pohodlné nabíjení bez nutnosti připojení kabelu do zařízení. Stačí umístit zařízení na nabíječku a nabíjení se spustí. Na některých nabíječkách můžeš nabíjet i více zařízení současně.

Snadná manipulace - bezdrátové nabíječky se často dodávají s magnetickým mechanismem, který umožňuje snadné a přesné umístění zařízení na správné místo pro nabíjení.

Estetika - bezdrátové nabíječky neudělají ostudu svým designem, což znamená, že se dobře hodí do domácnosti nebo kanceláře. Zařízení umístěné na podložce rozhodně vypadá lépe, než když z něj trčí nevzhledný zamotaný kabel.


Nevýhody bezdrátových nabíječek Nižší výkon - bezdrátové nabíječky mohou mít nižší výkon než tradiční nabíječky s kabelem, což znamená, že nabíjení může trvat déle.

Nevhodné pro některé telefony - starší typy iPhonu nejsou kompatibilní s novými bezdrátovými nabíječkami.

Vyšší cena - bezdrátové nabíječky jsou obvykle dražší než tradiční nabíječky s kabelem.

Typy bezdrátových nabíječek

Základem je klasická nabíječka Apple MagSafe s jejíž pomocí nabiješ všechny iPhony od osmého modelu výš. Nejlépe však spolupracuje s nejnovějšími typy iPhone 13 a iPhone 14, které nabije nejrychleji, zvládne to až 15W příkonem.

Pokud máš od Applu více zařízení, která můžeš nabíjet bezdrátově, pořiď si Apple Dvojitou nabíječku MagSafe. Jak je patrné z názvu, zvládneš pomocí ní dobít energii dvěma zařízením najednou. Využiješ ji pro iPhone, Apple Watch nebo AirPods.

Největším nadšencům do technologií od Applu doporučujeme bezdrátovou nabíječku pro 3 zařízení. 3v1 Epico s podporou MagSafe zvládne nabít iPhone, AirPods a na speciální nabíjecí stojánek zavěsíš Apple Watch. Je to praktická vychytávka, která ti ušetří spoustu času. Během chvilky budeš mít 3 zařízení na 100 % baterie.




Mýty kolem nabíjení iPhonu

Víš, kolem kterého zařízení od Applu panuje nejvíc mýtů ohledně nabíjení? Je to iPhone. Na internetu najdeš celou řadu úvah, které tvrdí, že rychlé nabíjení je škodlivé nebo že baterie vydrží jen pár měsíců. Na tyto a další nesmysly jsme se zaměřili v našem článku 5 mýtů o nabíjení iPhonu, kde vše logicky vyvracíme.