Apple TV integruje FaceTime a míří do zasedaček

Videokonference budou zase o něco jednodušší. Na červnové WWDC totiž Apple představil nové funkce své Apple TV, díky kterým spustíš plnohodnotný videohovor za pár vteřin a bez nutnosti investovat do drahých zařízení. Na jaké novinky se můžeš těšit?

Dynamický obraz a iPhone místo kamery

Asi nejzásadnější novinkou je rozšíření funkce Continuity Camera, díky které můžeš i k videohovoru skrze Apple TV použít špičkovou kameru svého iPhonu či iPadu a plnohodnotnou videokonferenci tak spustíš během chvilky. Funkce SharePlay pak umožňuje během hovoru snadno nasdílet jakýkoli obsah z obrazovky, a aby toho nebylo málo, Apple představil vychytávku, která umožní jediným tlačítkem oddělit tvoji osobu od pozadí a tvůj obraz promítat přímo na prezentovaný obsah.

Podpora aplikací třetích stran

Všechny nové funkce se přitom neomezují jen na FaceTime. Apple připravil API, které vývojářům umožní integrovat také ostatní populární videokonferenční aplikace třetích stran a na obrazovku obyčejné televize tak snadno dostat také Microsoft Teams, Zoom nebo třeba WebEx od Cisco. I tyto populární videokonferenční služby by se navíc měly rychle naučit i právě zmíněný mód pro prezentující, který k oddělení osoby od pozadí a její promítnutí přímo přes obsah využívá pokročilý Neural Engine. Je tak jen na tobě, kterou aplikaci pro videokonferenci využiješ.


Na své by si tak s  Apple TV měli přijít skutečně všichni – od studentů a mladých dravých firem využívajících FaceTime až po největší společnosti využívající tradiční korporátní softwarová řešení.

Za výbavu zasedačky ve firmě ušetříte

Co všechny tyhle novinky znamenají? Kromě pohodlí pro uživatele také velkou úsporu při zařizování zasedačky. Už žádné statisíce vložené do drahé specializované techniky – v praxi vám bude stačit obrazovka, Apple TV a stojánek na iPhone nebo iPad. Vše se jednoduše propojí tak, jak jste na to v Apple ekosystému zvyklí, a celek funguje jako špičková a plnohodnotná videokonference – ať už v kancelářské zasedačce, nebo třeba i z pohodlí domova.

Chystáš se začít s  Apple TV? U nás ji seženeš již za 4 190 Kč.