Apple představil nový MacBook Air s čipem M3

A je to tu, dočkali jsme se nového MacBooku Air, který nově disponuje sílou čipu Apple M3.

MacBook Air si udržuje svou pozici na vrcholu jako nejlepší volba pro kohokoli, kdo hledá notebook, který je zároveň tenký, lehký a nepřekonatelně výkonný. Ať už jsi ambiciózní student na vysoké škole, pracovník ve firmě, který potřebuje spolehlivý nástroj pro svou každodenní produktivní práci, nebo prostě někdo, kdo oceňuje perfektní spojení výkonu s přenosností. MacBook Air je vybaven nejnovějšími technologiemi, které ti zajistí, že budeš vždy krok napřed. Jeho baterie vydrží neuvěřitelně dlouho, takže se na něj můžeš spolehnout po celý den bez potřeby nabíjení. A co víc, jeho bezvětráčkový design znamená, že pracuje tiše a efektivně, což je ideální pro studium v knihovně nebo práci v kavárně. MacBook Air je prostě nejlepší volba pro každého, kdo si cení kombinace stylu, výkonu a mobility.

No a Apple právě odhalil svůj nejnovější kousek - MacBook Air s čipem M3, kterým opět posouvá hranice. Díky tomuto upgradu je MacBook Air s čipem M3 až o 60 % rychlejší než jeho předchůdce s M1 a dokonce až 13 × rychlejší než nejsvižnější verze s Intel procesorem. Co se týče umělé inteligence, díky novému, rychlejšímu a účinnějšímu Neural Engine, MacBook Air nadále dominuje jako nejlepší notebook na trhu pro AI.

Nabízí se ve dvou velikostech - MacBook Air 13" M3 a MacBook Air 15" M3, oba modely tě oslní svou extrémně tenkou a lehkou konstrukcí, dlouhou výdrží baterie až 18 hodin, dechberoucím Liquid Retina displejem a novinkami jako je podpora pro až dva externí monitory a Wi-Fi rychlostí až 2× vyšší než u minulé generace. Odolný hliníkový unibody design zajišťuje, že tvůj MacBook Air vydrží opravdu hodně. K dispozici je ve čtyřech elegantních barvách - temně inkoustová s povrchem, na kterém nezůstávají otisky prstů, hvězdně bílá, vesmírně šedá a stříbrná. Nechybí ani top kamera, mikrofony a reproduktory, nabíjení přes MagSafe a tichý chod bez větráčků.

MacBook Air je jednoduše počítač, který není v jediném aspektu jako žádný jiný. Jeho 13palcová verze je celosvětově nejprodávanějším notebookem a 15palcový model vede ve své kategorii. Čip M3, vyrobený pomocí nejpokročilejší 3nm technologie, posouvá MacBook Air na zcela novou úroveň výkonu a nabízí širší spektrum možností. Je vybaven rychlým 8jádrovým CPU a až 10jádrovým GPU, spolu s možností mít až 24 GB jednotné paměti. Díky tomu je až o 60 % rychlejší než jeho předchůdce s čipem M1 a dokonce až 13× rychlejší než nejrychlejší verze s Intel procesorem.

Zrychlení, které čip M3 přináší, si uživatelé všimnou v každé činnosti, ať už jde o běžnou každodenní práci nebo o náročné úlohy jako editace fotek a videí či vývoj softwaru. Integrace GPU nové generace umožňuje MacBooku Air podporovat také hardwarově akcelerované síťové stínování a sledování paprsků, což znamená ještě přesnější osvětlení, odrazy a stíny ve hrách, přinášejících extrémně realistický vizuální zážitek.

Navíc je vybaven nejnovějším mediálním engine, který podporuje dekódování formátu AV1, což znamená vyšší efektivitu při streamování videa vyšší kvality z online služeb. To vše dělá z nového MacBooku Air nejen výkonné, ale i extrémně univerzální zařízení, připravené na jakékoli výzvy, které před něj postavíš.

Zákazníci si ho můžou objednat už dnes, dostupný je od pátku 8. března


Podívat se na nabídku MacBook Air M3