15 aplikací pro iPhone, které vám usnadní život

Stáhnout si novou aplikaci je jako sázka do loterie. Přečtete si recenzi, aplikace se vám moc líbí, investujete několik desítek korun... a nevyužitou aplikaci za několik měsíců vymažete. Jde to i lépe! Nechte práci spojenou s testováním aplikací na nás a sami jen si vyberte ty nejlepší aplikace z nejlepších. Představujeme vám pečlivě vybraný seznam aplikací, které používáme.

Jak si uspořádat plochu?

Ale ještě předtím, než se podíváme na naše oblíbené aplikace, pojďme si uklidit plochu. Existují dva hlavní přístupy: složky nebo jednotlivé aplikace, s rozlišením podle barev nebo funkcí. Úvaha je jednoduchá: když otevíráte určitou aplikaci, chcete, aby vám to zabralo co nejméně času a kliknutí. Pro některé to znamená mít několik stránek jednotlivých aplikací bez složek, což jim umožní aplikaci najít maximálně třemi přejetími. Pokud nemůžete žít bez 50 nebo více aplikací, je rozumné je seskupit podle funkce nebo barvy v závislosti na tom, kde se nacházíte na škále racionality a estetiky. Já jsem například svou první stránku věnovala nejvíce (denně) používaným aplikacím a jsou uspořádány do barevné duhy, což těší mého vnitřního umělce.
Druhá stránka je plná funkčně seskupených složek, pro ty aplikace, které používám jen sporadicky.

První stránka

Zde najdete obvyklé podezřelé: komunikace (od Messages přes Slack po Viber), pracovní aplikace (Google Drive), praktické (Appstore, Nastavení, Hodiny, Poznámky), Spotify a sociální média obecně. Tyto aplikace nebo jejich alternativy asi najdeme na každé první stránce každého iPhonu. Pojďme se ale podívat na všechny nečekané, neobvyklé aplikace, které jsou pro nás natolik důležité, že si vysloužily čestné místo v iPhonu naší projektové manažerky Anikó a copywriterky Dity. Rozdělili jsme je na produktivitu, zdraví, kulturu, osobní a praktické.

Jak vybírat aplikaci

Běžnou strategií je střídání aplikací jako příslovečných košilí. Stáhnete aplikaci, například správce úloh, a začnete ji používat. Pak narazíte na článek o zcela nové aplikaci, se super funkcemi, doporučenou vaším oblíbeným guruem pro produktivitu. Co uděláte? Samozřejmě ji stáhnete, vyzkoušíte její skvělé možnosti a začnete ji používat. Dokud nenarazíte na další úžasnou alternativu… a opakujete stejný postup. Klíčem je soudržnost. Pokud jste si vybrali jednu aplikaci, držte se jí alespoň několik měsíců, zvykněte si na ni a experimentujte s ní. Platí to zejména pro aplikace, které vám poskytují hodnotu s plynutím času, protože ukládají vaše data, jako jsou aplikace pro běh, úkoly, kalendář nebo jakékoli trackery. Aplikace, které vám poskytují obecné informace nebo služby (počasí, encyklopedie, taxi, doručování jídla…), lze střídat podle přání.

A jak a kde aplikace nacházíte? To záleží, zda víte, co hledáte, například aplikaci pro sledování zvyků. App store a jeho připravené seznamy jsou moje první zastávka, blog autorů na téma produktivity je druhé místo, kde hledá. Určitě se vyplatí se pozeptat ve svém okolí. Co dělat, když nevíte, co hledáte? Existuje několik kategorií, o kterých jsem ani nevěděla, že vůbec existují, například sledování života. Zde se vám bude hodit náš pečlivě vybraný seznam aplikací, které jsme objevili během několika let každodenní práce s Apple a jeho produkty.

Produktivita

Je to jedna z nejpopulárnějších kategorií a také kategorie, která se nejčastěji mění. Drželi jsme se několika prověřených apek a přidali také několik experimentálních položek. Splňte své úkoly s Bear. Tato oceňovaná aplikace je vaše jediné místo pro všechny úkoly, poznámky, nebo náčrtky. Je krásná a minimalistická. Kdykoli narazíte na zajímavé články, jednoduše si je uložte na pozdější přečtení, do Pocket. Pokud jde o skenování aplikací, jsme na vážkách. TurboScan, nebo Scannable? Pokud používáte Evernote, poznámkový blok, plánovač a organizátor v jednom, určitě byste měli vybrat Scannable, který posílá naskenované dokumenty přímo do své mateřské aplikace. A pokud se potřebujete soustředit na práci, zkuste FocusKeeper. Je to elektronická verze kuchyňské minutky, díky které jste velmi produktivní a soustředění. Také jsme si pohrávali s aplikací Agenda, která je hybridem mezi kalendářem a poznámkovým blokem. Budeme vás informovat, jak se nám osvědčila.

Zdraví

Jak vidíte, bereme fitness skutečně vážně! Obě dvě máme Apple Watch, sledujeme své kroky s PodoMeter a běháme s Nike Run Club, po krátké aféře s Runtastic. Moov nejen sleduje pohyb, ale nabízí i služby osobního trenéra. Sledování hydratace pomocí WaterMinder funguje skvěle, stačí poslouchat pokyny a napít se, když vám to aplikace řekne. Menstruační tacker Clue je jednoduchý a zdarma a AutoSleep je placená aplikace, ale funguje dobře s Apple Watch. Před několika lety jsme používali SleepCycle, což je pravděpodobně nejlepší bezplatná spánková aplikace. A po napsání článku o všech aplikacích jógy jsme dospěli k závěru, že DownDog stojí za celkem vysokou cenu. Někde mezi produktivitou a zdravím leží království zvyků, pozitivních i negativních. QuitThat je nejlepší aplikace, která vás podporuje ve vaší cestě zbavit se zlozvyků (alkohol, cigarety, nakupování...). Dietní aplikace s počítadlem kalorií Yazio uzavírá tuto sekci životního stylu.

Upřímně doufáme, že jste pro svůj iPhone našli skvělé nové aplikace. A pokud nemáte iPhone, můžete si jej pořídit v iSTYLE.
V příštím článku se podíváme na naše oblíbené kulturní, osobní a praktické aplikace!